1987 fattades beslut om samgående mellan GAIK och Kullen BK och namnet ändrades till GAIKKullen, den 1 april 1987.

Göteborg´s AIK (GAIK) bildades den 24 maj 1924 i stadsdelen Rambergsstaden. Kullen BK bildades 1944 så det är två anrika föreningar som slagit sig samman.

GAIK var från början Göteborg´s Arbetares Idrottsklubb, men det godkändes inte av Svenska Fotbollsförbundet så man blev tvungen att byta ut arbetare med allmänna efter ett halvår.
GAIK´s bästa år var 1965 och 1967 då vi låg i div.2, vilket motsvarar dagens div.1. GAIK var under sextiotalet bästa föreningen på Hisingen.
När man på 70-talet rev det mesta i Rambergsstaden för att ge plats för ungkarlshotell tvingades GAIK att flytta sin verksamhet. 1980 etablerade sig föreningen i jättestensområdet och klubbhuset på 300 kvadratmeter var inflyttningsklart 1 aug. 1980. Klubbstugan består idag av en yta på 450 kvadratmeter.
Under årens lopp har vi stiftat bekantskap med idag mycket kända fotbollsprofiler. Gunnar Gren från trion GRE-NO-LI var i GAIK under en period innan han blev känd i Italien. Björn Eriksson kommer ursprungligen från Kullen och kom sedan att bli mycket duktig i Blåvitt. Leif Linderoth spelade i allsvenskan med GAIS och gjorde även B-landslagskamper, kom från GAIK. Reine Almqvist som tränade IFK Göteborg för några år sedan spelade under en period i Kullen.

2005
Även inför detta år fanns stora förväntningar på sportslig framgång. Några åtgärder hade dessutom gjorts för att lyfta intresset kring fotbollen, bl.a. hade man bytt serie för att undvika de lag som inte primerade fotboll, man hade bytt fotbollsarena till Backavallen. Men det visade sig att vi tyvärr inte hade lyckats skapa ett tillräckligt bra lag. Detta gjorde att vi var ojämna i serien och hamnade på samma placering i tabellen som 2004.
Efter tre år av kontinuitet på tränarsidan valde vi därför att byta tränare inför säsong 2006.

2004
Stora förväntningar fanns inför detta år, men några nyckelspelare hade lämnat klubben. Detta får ses som ett mellanår då A-laget inte lyckades sportsligt
och hamnade i mitten av tabellen. B-laget vann dock åter igen serien. Man lovade ta nya tag inför nästa säsong och några nyförvärv i slutet av säsongen skulle komplettera laget väl.
På hösten startar man ett sällskapsspel i klubben, det populära Texas Holdém som man spelar 1 gång i månaden.

2003
GAIKKullen kom på fötter förvånansvärt bra detta år med hänsyn till 2002. Många av dem gamla trogna Gaikarna säger att detta varit ett av dem roligaste åren på länge. Vi välkomnade också två nya tränare det här året, Jan Larsson och Trevor Prickett, vilka visade sig vara jätteduktiga och omtyckta. Försäsongen var förlustfri och efter ett väldigt lyckat träningsläger i Danmark såg vi riktigt starka ut. Sportsligt sett får man också se det som en framgång, med många nya spelare till trots slutade man 6:a. Hade vi haft lite tur hade det kunnat sluta i toppen. Året handlade också mycket om våra lyckade fester, vem kommer inte komma ihåg vår grillfest bl.a. Vi blickar in mot ett roligt 2004,

Tränarnas målsättningar 2003

2002
GAIKKullen firar/sörjer sitt 15:e år. Säsongen började däremot ganska bra där vi inledde med att besegra Velebit i Hisingsmästerskapet vilket gav oss hopp om framtiden. Året visar sig dock bli ett riktigt ödesår för GAIKKullen, man trillar ur dividion 5 och B-laget läggs ner. Alla som var med minns väl den avslutande omgången där vi förlorade vår match mot Romelanda med 0-3 och hoppet gick till Bergsjö-Stendy matchen. Stendy låg under med 0-2 i halvlek men lyckas vända och vinna med 4-2 mot Bergsjö och på så sätt gå om oss med en poäng. Till råga på allt går vår gamla styrelseordförande bort, Bengt Fredriksson blev 67 år. Bengt hade ett stort hjärta för klubben och bla. var han styrelseordförande i 34 år. Saknaden blir stor.

Tränarnas målsättningar 2002

2001
Brist på spelarmaterial och förväntningarna var inte stora detta året. Lundby IF kunde dock besegras i första omgången av Hisingsmästerskapen, men man förlorade snöpligt i andra omgången. Lagom till seriestart hade vi i det närmaste en komplett trupp och vi hade ett spel vi trodde på. Tabelläget blev inte vad vi hade hoppats på.

Tränarnas målsättningar 2001

2000
Många nya duktiga spelare och målen sattes högt. Det skulle visa sig att vi hade satsat helt fel, A-laget åkte ur div. 4. B-laget ordnade däremot evancemang till... och 1997 såg ut att upprepa sig. Detta året nådde man omgång 5 i svenska cupen mot Gunilse, och dem kunde efter mycket om och men tyvärr gå segrare ur matchen.

1999
Visade sig bli tuffare än vad man på förhand hade tänkt sig åter blev vi inblandade i bottenstriderna. Tabelläget kunde sett bättre ut efter säsongen men vi hade lyckats behålla div. 4 kontraktet.

1998
Infriade man alla förhoppningar och man lyckades på nytt ordna div. 4 kontrakt. Kontraktet ordnades efter mycket kamp och slit framförallt under höstsäsongen då vi lyckades vinna alla matcher utan den sista. Avancemanget visade sig hänga på målskillnad mellan oss och Majorna, endast två mål skilde oss åt. Nya tränare för året var TOmas Östlund och Per Andersson som tidigare tränat Gårda.
I Svenska Cupen detta året nådde man 4:e omgången mot Stenungsund. I halvlek hade man 0-0 men Stenungsund drog det längre stråt och vann till slut matchen.

1997
Nytt tränarteam är Stefan Pettersson och Krister Carlsson. GK lyckades med en prestation att för första gången i klubbens historia att ro hem Hisings-Mästerskapen, efter en högklassig final på Rambergsvallen mot Slätta/Damm. Samma år åkte man konstigt nog ur div. 4. B-laget ordnade evancemang till Reservklass 2.
Detta blev med andra ord med blandade känslor man firade klubbens 10-åriga historia.
GAIKKullens hemsida skapas av Susanne Widekärr (World Wide Women) och Mattias Jarnedal.

1996
Efter trevande våromgång kom en bättre höstomgång. Grabbarna kämpade strålande och klarade nytt spel i div. 4. Laget har flera unga grabbar som fått rutin av sitt första år i div. 4. Tyvärr missade B-laget seriesegern i sista omgången. Göran Eriksson lämnar föreningen efter fyra år som tränare för seniorerna. Ty